Uw kind heeft een bril nodig. Wat nu? MiYOSMART !

Uw kind heeft een bril nodig. Wat nu? MiYOSMART !

We zitten in een nieuwe pandemie. Een pandemie die grote gevolgen zal hebben voor onze kinderen, op latere leeftijd. Tegen het jaar 2050 is er een reële kans dat de helft van de wereldbevolking ofwel 5 miljard personen te maken zullen hebben met bijziendheid ofwel MYOPIE. Dat zien we nu bij de kinderen, waar bijziendheid stijgt met alarmerende snelheid in aantallen. Oogartsen bevestigen een spectaculaire toename in hun praktijk.

Maar kunnen we daar wat aan doen? Het antwoord is JA, maar NU actie ondernemen is de boodschap.

Ons onderzoeksteam investeert al lang veel tijd in de ooggezondheid van kinderen en ziet met lede ogen aan hoe het ene na het andere kind terugkomt voor een zwaardere correctie na amper één jaar brillen. De enige oplossing was tot nu toe om het kind een bril te laten dragen. Door de nieuwe levensstijl van kinderen, onder andere door de lockdown, wordt bijziendheid snel erger. Kinderen spelen niet of nauwelijks buiten, krijgen online les en zitten uren naar schermen te staren. De samenloop van die omstandigheden resulteert in overbelaste oogspieren.

Nu weten we ook dat myopie of bijziendheid op jonge leeftijd voor heel wat oogaandoeningen zorgt op latere leeftijd. Een bril helpt maar tijdelijk, de oogbol wordt steeds langer en de myopie erger.

Of dat was toch tot nu toe het geval.

Hoya, het Japanse bedrijf dat al meer dan 80 jaar bestaat, is erin geslaagd een glas uit te vinden dat écht werkt. Er zijn grootschalige onderzoeken gevoerd met een duurtijd van 2, 3 en 6 jaar.

De resultaten zijn zo positief dat we u, als ouder, grootouder, familie van jonge kinderen tussen 5 en 16 jaar die al moeten brillen, willen sensibiliseren en informeren over deze nieuwe technologie.

Wat is er nu zo anders aan deze glazen?

De MiYOSMART brillenglazen is een slimme niet-invasieve behandeling van toenemende bijziendheid bij kinderen. Onderstaande foto laat de opbouw van zo’n glas zien. Er is een centrale heldere zone die centraal voor de pupil gemonteerd wordt waar de nodige correctie van het kind in verwerkt zit. Errond zijn er aan de voorzijde 396 kleine segmenten (mini-lensjes) van +3,50 dioptrie die een myope defocus creëren. Deze behandel zone zal ervoor zorgen dat het perifere zicht niet overgecorrigeerd wordt, met als resultaat dat de ogen niet uit vorm gedwongen worden: de oogbol wordt niet langer. Dit neveneffect was een aspect dat verholpen moest worden om de progressie van myopie af te remmen.

Het zal de huidige schade aan de ogen niet verhelpen, maar ervoor zorgen dat de progressie ervan tot een minimum beperkt wordt.

Preventie, wat kan u thuis doen?

Oogartsen hebben de 20-20-2 regel bedacht, belangrijk voor jong en oud. Kort samengevat is het aangeraden dat iedereen na elke 20 minuten nabijwerk (smartphone, knutselen, lezen, studeren, computerwerk,…) gedurende 20 seconden in de verte kijkt. Verder zorgt u er best voor dat kinderen minstens 2 uur per dag buiten doorbrengen. Ga er niet van uit dat de speeltijd en pauzes op school genoeg zijn. Kleine kinderen spelen en benutten de pauzes goed, maar de oudere kinderen durven vergroeid zijn met hun smartphone en het doel van deze tip is om langdurig in de verte te kijken. Dit is de echte ontspannen houding voor de ogen en is heel erg belangrijk na uren studeren in een klaslokaal. Zet uw computer dichter bij het raam, neem er een glas water bij en kijk 3 keer per uur naar buiten terwijl u wat drinkt. Besteed voldoende aandacht aan een verantwoorde werkomgeving zoals de juiste verlichting, ergonomische houding en aanbevolen werkafstand.

Laat regelmatig de ogen controleren om er zeker van te zijn dat myopie en andere oogaandoeningen tijdig worden opgespoord, zodat zo snel mogelijk kan worden gestart met een eventuele behandeling.

Wens u meer te weten over dit glas of over de grootschalige onderzoeken? Alle documentatie kan u in onze winkel terugvinden en we vertellen het u allemaal graag uitgebreid met stalen bij de hand. In dit filmpje wordt de MiYOSMART behandeling nog eens visueel goed uitgelegd:

voorstelling van een MiYOSMART-glas (staal beschikbaar in de winkel)

Geen reactie's

Geef een reactie