Good design doesn’t age: Clément Gouverneur

Good design doesn’t age: Clément Gouverneur

Clément Gouverneur, al 140 jaar jong, is onze nieuwste aanwinst. Omdat dit toch wel een uniek merk is met een rijke geschiedenis nemen we even de tijd om het aan u voor te stellen.

Tiimeless Beauty

Dit charmante merk door de fabrikant Gouverneur Audigier wordt gemaakt in de Franse bergachtige regio Jura, ofwel de Franse ‘Capital of Eyewear’, ‘Les Lunetiers du Jura’. De fabriek is opgericht in 1878 door Clément Gouverneur en is een van de oudste nog opererende montuurfabrikanten in Frankrijk. Het heeft zelfs nog een aantal machines in gebruik die even oud zijn als het bedrijf zelf, in perfect bruikbare staat. Enkele toestellen moesten voorgoed uitgeschakeld worden door de vernieuwde wetgeving op het gebied van veiligheid.

De fabriek was op sterven na dood tot het een 5tal jaren geleden werd overgenomen. De laatste generatie Audigier werkte met nog slechts 1 personeelslid die voornamelijk reserve-onderdelen produceerde. Onderstaande foto’s zijn van vroeger en nu. Zoals de foto’s bewijzen heeft de fabriek niets van zijn charme verloren, het bevindt zich nog steeds in hetzelfde gebouw sinds de oprichting.

Waardevol in elk aspect

De onverdeelde aandacht voor details maakt Clément Gouverneur tot een ambachtelijk hoogstandje. En het is net die afwerking die van elke bril een tijdloos gegeven maakt.

Elk montuur is een handgemaakt juweeltje dat een stukje ziel bevat van de makers. De brillen worden niet alleen met de grootste zorg gemaakt, de materialen die gebruikt worden zijn nobele materialen zoals kostbaar goud of leder. Het bedrijfje heeft honderden verschillende modellen gecreëerd over de jaren heen en past ook perfect in ons Antwerpen van 2018.

Een immer klassieke collectie

Alle modellen bestaan in 3 verschillende kleuren goud van 0,4mm dikte, acetaat en leer. Het merk onderscheidt zich ook door deze uitgebreide keuze in kleuren en materiaal aan te bieden. De veren of pootjes zijn er in diverse ontwerpen. Elk montuur in onze winkel is zorgvuldig uitgekozen uit een grote waaier van mogelijkheden.

Tot slot kunnen we enkel maar meedelen hoe enthousiast we zijn over ons nieuwe exclusieve merk dat vanaf vandaag in de winkel beschikbaar is. Een tijdloos merk voor elke generatie.

bron en foto’s: https://www.gouverneur-audigier.com/ 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.