Een eeuw Optiek Arnouts, 100 Jaar oog voor u

Winkels die hun honderdjarig bestaan vieren, ze zijn dun gezaaid. Daarom zijn wij trots u ons jubileum te mogen aankondigen. Optiek Arnouts opende in 1919 in de Leopoldstraat, de eerste zaakvoerder was John Arnouts.

Enkele jaren later verhuisde hij de zaak naar de Meirbrug nr. 2. Oorspronkelijk was de winkel behalve optiekzaak ook gespecialiseerd in chique geschenkartikelen zoals luxe gegraveerd zilverwerk dat toen zo in de mode was. Van die locatie bleef zelfs fotomateriaal bewaard dat is terug te vinden in het Felixarchief. Gelukkig maar, want eind de jaren ‘20 werden deze panden helemaal met de grond gelijk gemaakt om plaats te maken voor een nieuwbouw. Van 1928 tot 1930 zat Optiek Arnouts op de Mechelsesteenweg 59. In 1930 verhuisde de zaak naar de net gerealiseerde Boerentoren. De winkelpanden op het gelijkvloers waren zelfs de eerste lokalen van het torengebouw die opgeleverd werden.

Behalve brillen werd er toen ook al verder gespecialiseerd in divers optisch materiaal zoals verrekijkers, barometers, microscopen en vergrootglazen. Ook nu kan u daar nog een ruim assortiment van vinden bij ons.

Bij grondige renovatiewerken begin de jaren ‘70 moest de winkel opnieuw verkassen, ditmaal naar de Sint-Katelijnevest. De huidige zaakvoerder Erik De Beule (al de vierde eigenaar) nam Optiek Arnouts over op die locatie in 1976. Omwille van de naamsbekendheid in Antwerpen en omgeving behielden alle eigenaars de oorspronkelijke naam van de zaak. Na de verbouwingen van de KBC Toren kon hij opnieuw naar de Schoenmarkt verhuizen. Als één van de eersten in België investeerde hij in 1978 in een oogcomputertest, hetgeen voor een boost in de zaak zorgde. Eind de jaren ‘90 stapte ook zijn echtgenote Barbara mee in de zaak.

Door de jaren heen kwam er een stevig personeelsbestand bij. Ons team bestaat momenteel uit Monika, Annemie, Aurélie en Elke, allen gediplomeerde opticiens-optometristen met passie voor het vak. In de lente en zomer doen we beroep op enthousiaste jobstudenten voor de verkoop van onze enorme collectie zonnebrillen. We bieden ook elk jaar een stageplaats aan een bachelorstudent van de optiekopleiding aan de Odisee hogeschool uit Brussel.

De winkel werd in 2004 compleet gestript en heropgebouwd tot een strak maar toch tijdloos interieur. Extra aandacht werd besteed aan de verlichting en grote spiegels, zodat alle facetten van de brillen perfect tot uiting komen.

Onze doelgroep bevat alle generaties, maar vooral mensen die meerwaarde zoeken in de kwaliteit van topmerken, hartelijke ontvangst, snelle bediening en vlekkeloze service na-verkoop.

Ons stokpaardje is persoonlijk advies aan onze klanten: we maken er een punt van de juiste bril voor de juiste snoet te vinden. Zo willen we zorgen voor blije klanten die complimentjes krijgen met hun nieuwe bril. Ook alle grote merken van contactlenzen zijn vertegenwoordigd, zodat we samen met de klant op zoek kunnen gaan naar de ideale aanpassing.

Als we iets niet op voorraad hebben, kunnen we het vast wel voor onze klanten bestellen.

Zowat alle grote merken zijn vertegenwoordigd: Chanel, Ray Ban, Tom Ford, Celine, Oakley, Chloé, Prada, Serengeti, Armani, Cazal, Lafont, Silhouette, Lindberg en zo veel meer.We gaan er prat op de grootste collectie van Ray Ban van ‘t Stad in huis te hebben aan onze unieke Ray Ban Wall.Zonder afspraak kan u bij ons steeds terecht voor een gratis oogmeting, zo kunnen we dankzij de nieuwste meettechnieken een bril of contactlenzen perfect aanpassen aan de klant.

De laatste jaren is er een opvallende evolutie aan de gang: shoppen wordt beleving! Daarom zijn wij onder andere enthousiast lid van de Meir-vereniging “Beleef Antwerpen” en doen graag mee met allerlei Meir-belevingsevenementen zoals het Antwerp Fashion Weekend. Volgende editie 6 & 7 april!
Het hele jaar hebben wij op diverse momenten in-house evenementen gepland.
Staan op het programma: een mini-museum met optiek-objecten en foto’s uit vervlogen tijden, een lente-wedstrijd waarbij een Ray Ban zonnebril gewonnen kan worden, verschillende promoties, acties en evenementen.
Om op de hoogte te blijven: houd onze website, Facebook- en Instagrampagina in het oog.

Geen reactie's

Geef een reactie